perjantai 18. huhtikuuta 2014

Bloggaamisen sietämätön vaikeus

Hiljaista on. Ajatus blogimerkinnästä pyörii päässä lähes päivittäin, yhtä jo aloitinkin, turhan sekavaksi meni. Aiheet, joista meinaan alkaa kirjoittaa, jotenkin kaatuvat liikaan henkilökohtaisuuteen / epämääräisyyteen / sanojen puutteeseen / yksinkertaisesti tunteeseen, että en halua tästä tekstiä blogiini. Ja välillä teksti, jollaisen voisin haluta blogiini, ei vain innosta tarpeeksi. En tiedä onko minulla jokin uuden suunnan määrittely kohta käsillä tämän blogin kanssa, vai meneekö tämä writer's block ohi itsestään.

Ja arvatkaa miten nyt ärsyttää, että kirjoitan kirjoittamisesta, bloggaan bloggaamisen vaikeudesta? Siis niin turhaa. Mutta menköön. Tuleepahan ilmoitettua itsestäni taas täälläkin.


Hankalia aiheita blogin suhteen ovat esim seuraavat:
 • Tunteet (kuinka paljon niitä haluan näpyttää kaikkien nähtäville?)
 • Äitiys (olisi kiva dokumentoida kaikki Watsoniin liittyvä talteen muistoksi, mutta toisaalta en osaa määritellä, mitä haluan jakaa, ja mikä taas menee jo ärsyttävän äitiysbloggaamisen puolelle)
 • Arki (sama ongelma - mitä jakaa, mitä ei - ja lisäksi: mikä on kiinnostavaa? En halua, että tästä blogista tulee pelkkä romulaatikko täynnä tyhjänpäiväistä jauhantaa. Blogit, joiden tarkoitus on dokumentoida (vaikka jonkun lapsiperheen) arkea, ovat asia erikseen. Minä haluaisin, että tämä olisi blogi, jossa jokaisella tekstillä on edes jonkinlainen aihe.)
 • Jonkin mahtavan oivalluksen selittäminen täällä niin, että muutkin tajuaisivat sen "oikealla tavalla" (jos kirjoitan jostakin, minkä itse olen oivaltanut Suurena Totuutena, en halua vahingossa esim. loukata jotakuta esittämällä asian liian kärkkäästi)
 • Yhtä lailla asiat, jotka ärsyttävät minua (samasta syystä)
 • Hengellisyyttä käsittelevät/sivuavat jutut. Välillä tuntuu, että oli virhe perustaa niille oma paikkansa. Nyt jätän tekstejä kirjoittamatta ihan siksi, etten osaa päättää, kummalle puolelle ne kuuluisivat. On mulla kuulkaa ongelmat!!!

Loppukevennykseksi tarina Watsonista.

Olimme keskiviikkona tulossa kotiin kaupungista, jossa W. oli hengannut tätinsä kanssa ja minä iki-ihanassa graduryhmässä. W oli nukkunut päikkärit turhan aikaisin, joten hän alkoi olla väsynyt, ja oli hieman tyytymätön bussissa kököttäessään rattaissaan. Annoin matkan ratoksi käteen maissinaksun, ja hän järsikin sitä onnellisena. Kunnes silmät alkoivat painua kiinni. Kun hän jossain mutkassa vähän havahtui, naksusta haukattiin taas pala. Ja taas luomet lurpahtivat. Tämä toistui monta kertaa: Watson oli jo torkahtanut, mutta havahtui taas haukkaamaan naksuaan. No, lopulta hän toden teolla simahti, ja viimeiset kymmenen minuuttia tuhisi kärryissä pää olalla, naksu tiukasti käteen puristettuna. Hän ei herännyt, kun nostin hänet vaunuista pois - eikä irrottanut otetta naksustaan. Vasta eteisessä Watson havahtui hereille. Ensimmäinen asia, jonka hän teki: jatkoi naksun syömistä.

Tällaisia nämä mun aiheet on.
Sitten kohti pääsiäistä.

6 kommenttia:

 1. Word. Ihan samojen aatosten kanssa painin.
  Ja ihana Watson :D !

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen askel olisikin varmaan päättää millaisen blogin haluaa itselleen. . . Sitten karsia ja miettiä rajojaan. Se ei ole helppoa. Suodattaminen on yllättävän hankalaa monesti. Vaikka itse kirjotan ja julkaisen kuvia aika vapaasti niin katson aina esim että kuvakulma on niin ettei meijän osotetta pysty arvaamaan tai että eläisimme jonkun tietyn kaavan mukaan ( onneks emme). Ohan vaan omia turvatoimenpiteitä. Jonkun mielestä voin kirjoittaa todella avoimesti kun taas itse suodatan aika paljonkin. esimerkiksi parisuhteesta en halua kirjoittaa paljoa sillä se on henkilökohtaista myös omalle partnerille yms.. Toissaalta blogin kuvat toimii hyvin kuulumisina pallon toiselle puolelle..
  Kirjoitatko itsellesi vai kirjoitatko yleisölle?! :)
  Hyvää pääsiäistä nyt kumminkin!
  ps.- ihana tuo naksun nakertaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kai se kysymys onkin, itselle vai yleisölle. Minusta bloggaaminen on tavallaan suunnattu molemmille, mikä tekee siitä vähän hankalaa. Mutta koska blogi on julkinen (=kuka tahansa voi periaatteessa sinne päästä), on pidettävä (mahdollinen) yleisö mielessä silloinkin, kun kirjoittaa itselleen. Minähän olen vetänyt kuvien suhteen tosi tiukan rajan (ei mitään tunnistettavaa, eli ei käytännössä juuri mitään :D ) - vaikka se rajaakin paljon myös potentiaalista yleisöä pois. Mutta taidan olla tässä nyt juuri sen äärellä, että on mietittävä mistä haluan itse kirjoittaa (tehdä vaikka ihan lista) ja sitten karsia ne asiat, joita en halua yleisön näkevän, tai jotka eivät mielestäni sovi tähän blogiin. Eiköhän se tästä selkeydy taas vähäksi aikaa eteenpäin...;)

   Ihanaa pääsiäistä sinnekin! :)

   Poista
  2. eiköhän se. pieni mietintä paussi siis, niinkuin nalle puh konsanaan. lukijana minä tykkään kun on sekoitus asiaa ja jokapäiväistä höpinää mutta olemme kaikki erilaisia:) jäämme seuraamaan mihin päädyt!

   Poista
 3. Mun mielestä mitä vain kirjoitat on hyvä, onhan se sinulta. Samoissa probleemoissa mennään. Tai oikeastaan itsellä enemmän etten kerkiä.
  Se mikä tuntuu hyvältä, muttei liialta on sopiva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti jatkan ihan samaan malliin kuin tähänkin asti - se vain vaatii aina välillä asian läpikäymisen :'D

   Poista