maanantai 25. marraskuuta 2013

Korttiostoksilla

Sain joulua koskien radikaalin idean: en lähetäkään kaikille tonttukortteja, vaan niille joita se ei ärsytä, "oikeat" joulukortit, jossa on se seimi, talli jne, you know. Muistin nähneeni yhdessä Postin valmiissa joulukorttipaketissa sellaisen, varmasti siis muutamassa kaupassa käymällä löytyisi erilaisia.

Kävin Postissa. Siellä ei ollut yhtään. Ei enää edes sitä pakettia.

Suomalainen Kirjakauppa: 1 kortti ja samanlainen på Svenska.

Tiimari: Ei yhtään.

Pihapihlaja: Ei yhtään, mutta myyjä sanoi vanhanaikaisista tonttukorteista löytyvän "erilaisia tunnelmia".

Kirjakoju ostoskeskuksen käytävässä: 1 seimikortti, imelä sellainen, mutta Jeesus-kuvien ostajalle ei jää varaa valita "erilaisista tunnelmista".

Lopulta pienestä paikallisesta kirjakaupasta löytyi monta erilaista seimikorttia. En edes voinut ottaa kaikkia, mikä oli hämmentävää, koska olin jo tähän mennessä hyväksynyt kohtaloni: napata mukaan jokainen hyllynreunasta löytyvä Jeesus. Myyjä lupasi, että heiltä löytyy aina jatkossakin seimikortteja. Sieltä siis mukaan tarttui kai 4-5 korttia, joista kylläkin osa sitä melko imelää linjaa.

Huomioita kortinmetsästysretkeltä: Enkelikortteja on melko paljon, ja joissain korteissa on kuva kirkosta. Seimikortit ovat kuitenkin kiven alla, mikä tuntuu hieman oudolta. Joka kaupassa on vieläpä eri korttivalikoima, aina erilaiset tontut, kynttilät ja lumiset mökit, muttei juurikaan joulukuvaelmaa. Älkää käsittäkö väärin: minulla ei ole mitään tonttuja ja lumimökkejä vastaan. Päin vastoin, pidän niistä ja otan mielelläni sellaisia kortteja vastaan vaikka kuinka paljon, ja lähetänkin yleensä. Mutta nyt kun kerran päätin keskittyä Jeesukseen, ihmetyttää, ettei seimeä oikein missään näy. Eikö joulu olisi vähän niin kuin se hetki vuodesta, jolloin tällainen kuvasto saisi olla esillä, edes siellä hyllyn reunassa?

Etsintää ehkä rajoitti se, etten lähtenyt Helsingin keskustaan. Akateemisesta olisi voinut löytyä jotain. Toisaalta, keskustassa olisin ollut totaalisen pulassa ilman ihanaa paikallista kirjakauppaa. Kiitos siis sille tarinan onnellisesta lopusta.


Minulla oli aikeena kertoa tässä eettisten lastenvaatteiden metsästyksen tuloksista. En jaksa. Watson on ollut levoton öisin, ja väsymys yhdistettynä marraskuun syvenevään pimeyteen on vetänyt vireen hieman alakanttiin. No, joulu tulee tekemättäkin, istutaan kotona ja odotellaan sitä, jos ei muuta jaksa.

3 kommenttia:

 1. Voisko seimikortteja löytyä Kristillisestä kirjakaupasta, olettaisin . . ?
  Ja ainakin meidän paikkakunnalla on kirkon yhteydessä Missiokauppa tms., en tiedä mikä virallinen nimi.

  Mutta joo, onhan se vähän joulupukiksi tuo sanoma mennyt. Mieheni kerran kysyikin, että miksi te oikein joulua vietätte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi varmaan löytyä. Jotenkin taas minä oudosti kavahdan sen tyylisiä kauppoja :D Ihan kuin vieläkin pelkäisi että joku aloittaa tuputuskäännytyksen, vaikka olen jo oman kirkkoni löytänyt.

   Joo, ei mulla tosiaan mitään pukkia vastaan ole, mutta oishan se kiva jos jotenkin muistettais myös tuo seimi-puoli tästä asiasta...

   Poista
  2. Ainakin meitin kylän kirkon yhteydessä kauppa on oikein mukava ja mainio. Joitakin aikoja sitten (eli tosi kauan sitten) taisi olla ainoita paikkoja, mistä sai esim. Reilun kaupan kahvia. Paljon myös eettisiä lahjoja mm. käsitöitä kehitysmaista yms. Suosittelen. Kukaan ei tuputa mitään! :)

   Poista