lauantai 30. marraskuuta 2013

Musta lista

Syys tuo synkät mietteet. Olen tässä pohtinut, kuinka huono äiti olen, kun...

...näpytän turhan usein konetta tai kännykkää, enkä ole 100% läsnä lapseni kanssa
...otan välillä lapsen syliin tietokoneen eteen tuijottamaan hohtavaa näyttöä
....otan välillä hänet syliin, kun katson tietokoneelta hömppäsarjoja
...en kovin usein (tällä hetkellä) tee laululeikkejä, lue loruja tai kirjoja tms, vaan vain olen lapsen kanssa ilman sen kummempaa ohjelmaa
...en käytä juurikaan kantoliinaa/-reppua, vaan pistän vauvan eristyksiin vaunuihin - ei siis lainkaan sitä ah, niin ihanan lämmintä afrikkalaista otetta, jossa lapsi keinuu mukana joka askelella lähellä sydämenlyöntejäni
...kun lapsi kitisee, en laula hänelle meditaatiolauluja (kyllä, kuulin että jotkut tekevät niin) enkä pysy aina zen-tilassa. Usein sanon kärsimättömänä "Mikä sulla on?!" ja joskus en edes tule sillä ensimmäisellä kitinällä suoraan hätiin, vaan käyn hitaalla.
...en kerta kaikkiaan ole se ihana täydellinen hippie love mama joka unelmissani kai olisin, vaan tosi tavallinen lähiömutsi lastenvaunuineen, tietsikoineen, kännykköineen ja ajoittaisine poissaolevuuksineen.

Ja olen varma että näitä oli enemmänkin. Silloin yön pimeinä tunteina kun tätä listaa tein.

En oikeasti ajatellut kirjoittaa tätä tänne nähtäville. Mutta ystävä käski kirjoittamaan ja pyytämään kommentteja asiaan. Työtä käskettyä.

8 kommenttia:

 1. Voi kuule! :D Mie jossain vaiheessa mietin kun katoin telkkaria enkä istunut lapsen kanssa lattialla tässä lähiaikoina, että oonko nyt ihan maailmanloppu koko tyyppi. Ja sit mietin että tämä on arkea, meidän elämää. Ei kukaan, lapsikaan, voi eikä saa vaatia että häntä viihdytetään joka hetki. Niimpä siis nytkin tsekkailen blogipäivityksiä, lapsi istuu lattialla pianon kanssa ja tanssii. Kaikki on tyytyväisiä. Muisk :)

  Kaikkea kohtuudella, puolin ja toisin.

  VastaaPoista


 2. Halauksia lähettää se ystävä. (Joka vei ne flunssatoipilaansa yökylään mummilaan saadakseen nukkua koko yön...)

  VastaaPoista
 3. Takuuvarmasti noin tulee käymään myös täällä.
  Tuntuu, että jo raskaus on mennyt kaikkien mahtavuusoppien vastaisesti, jossakin vaiheessa totesinkin, että olen piloilla äitinä jo nyt.

  Hyviä päiviä sinne!

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä muistan kun joskus loppuraskaudesta luin jotain folaattijuttua ja sain kauheet kilarit että söinkö mä noita ja näitä ruokia tarpeeksi ennen raskautta ja voiei kun alkuraskaudessa oli niin huono olo etten syöny mitn "oikeaa"... :D no aivan terve pieni watson tuli silti. Ei, sinäkään et ole piloilla etkä tule olemaankaan vaikkei kaikki (tai mikään) menisi kuten kuviteltua!

   Poista
 4. We are all in the same boat!
  nykyään on hirveet paineet äideillä, varsinkin nuorilla sellaisilla, että tulisi olla tietynlainen ja käyttää tietyn merkin vauvajuttuja mutta ei äitiyttä voi mitata pisteyttämällä kaikki teot vaan olemalla oma itsensä joka luottaa omiin päätöksiinsä!

  VastaaPoista