lauantai 23. toukokuuta 2015

Kylässä kuin kotona

Maailma kylässä!

Viimeisten kuukausien aikana olen puristanut kasaan sellaisen määrän opintoja, että olen nyt vähintään yhtä yllättynyt ympärilläni olevat - olen nimittäin saanut kaiken tehtyä, ja näyttää siltä, että ihan kunnialla. Viimeisiä merkintöjä odotellaan vielä, ja sitten tilille onkin ropissut melkein sata opintopistettä vuoden aikana. Ihan tosissani, en tiennyt, että pystyn tällaiseen (ilman että se vie totaalisesti mielenterveyteni).

No, vähän se kyllä alkoi painaa, varsinkin kun opintojen loppusuoran kanssa päällekkäin ovat ajoittuneet työn ja asunnon hankinta. Viimeiseen tenttiin ei meinannut enää jaksaa lukea, ja kuitenkin eilen kun se oli ohi, eivät ylikierrokset meinanneet laskea millään.


Ehkä juuri stressi ja hektisyys ovat saaneet ikävöimään Ghanaa kauheammin kuin aikoihin. Siihen nähden hyvin sopivasti sattui Maailma kylässä -festari, jossa vierailin Watsonin kanssa tänään ja toivottavasti huomenna uudelleen.

Minulle se on melkeinpä Afrikka kylässä -festari. Tänään olin vielä festarialueelle tullessa stressiolon kourissa, mutta siellä pyöriessä se alkoi valoa kehosta ulos. Laskeuduin siihen toiseen rytmiin, siihen stressittömään ja kiireettömään. Ei haitannut yhtään seisoskella puoli tuntia Länsi-Afrikan ruokakojulla odottamassa grillattua plantainia, eikä se että lapsen päikkärit menivät ihan sekaisin (myöhemmin kotona heräsimme molemmat kello kuusi illalla, hups). Olisin voinut tanssia keskellä ihmisvilinää (ja oikeastaan vähän tanssinkin) ja jutella tuntemattomille (minkä teinkin).

Lisäksi törmäsin yhteen blogikasvoon, kahteen vanhaan opiskelukaveriin ja yhteen IKIvanhaan kuorotuttuun. (edit. Plus tietysti rakkaiden afrobeibien ihan suunniteltu tapaaminen.) Aika hyvä saldo yhdelle päivälle! Ja huomenna uudestaan, ihanaa kun ei enää ole mihinkään kiire ja voi mennä sinne minne nenä näyttää. Ajattelin myös juhlistaa valmistumistani tanssimalla parin viikon päästä afrobeat-bileissä.

Elämä on! <3

4 kommenttia:

 1. Tunnelma oli kyllä kohdillaan ja sääkin onneksi salli! :) Me ei valitettavasti tänään varmaankaan päästä siitä uudestaan nauttimaan, mikä harmittaa julmetusti kun esiintymässä olisi nigerialainen legenda ja kaikkee. :( Mutta mukavaa maailman kyläilyn jatkoa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ei mekään sitten selviydytty sinne enää :D Meni sunnuntain ohjelma uusiksi ja MK putosi pois. Mutta onneksi hengattiin aika pitkään lauantaina niin saatiin nauttia tunnelmasta!

   Oli ilo! :)

   Poista
 2. Kaikki muut oli kylässä, me oltiin vaan kyläjuhlissa Pispalan karnevaaleilla. Koska kaikki tulee Tampereelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kaikista, mutta minä tulen Treelle 5.6. :D Järjestäkää Afrikkafestivaali niin tulen sinne. Sä voit vaikka lämpimiksesi perustaa sen. Lupaan tulla tekemään vapaaehtoistyötä.

   Poista