torstai 20. marraskuuta 2014

Nyt riitti

Lakivaliokunta hylkäsi taas aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Päivi Räsänen keuhkoaa, että laki olisi "YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen". YLEn Atte Jääskeläinen kielsi toimittajia käyttämästä "positiivisia mielikuvia" luovaa termiä tasa-arvoinen avioliittolaki.

Ei ihme, etteivät lain vastustajat halua käyttää termiä. Paitsi, että termi on täysin totuudenmukainen, se nostaa ihmisten silmille myös sen totuuden, että lakia vastustavat ovat myös tasa-arvon vastustajia.

Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että kaikilla ihmisillä on samat oikeudet. Piste.

Minun ei tarvitse kirjoittaa siitä, miksi laki pitäisi hyväksyä. Se on voimassa jo monessa maassa. Kattavat perustelut löytyvät esim. täältä. Kuten Juhani Mykkänen kyseisessä tekstissä kirjoittaa: "Haluaisitko itse “rekisteröidä parisuhteesi" vai solmia avioliiton? Jos valitsit jälkimmäisen, voisitko kertoa, mitä olet tehnyt ansaitaksesi yksinoikeuden puuhaan, jonka haluat evätä 5–10 prosentilta suomalaisista? Kyllä, homoseksuaalisuus on suurin piirtein yhtä yleistä kuin Helsingissä asuminen."


Minua vain vituttaa nyt niin paljon juurikin tuo tasa-arvon vastustaminen, että halusinpa nostaa aiheen esille täälläkin. On täysin käsittämätöntä, että esimerkiksi ihmiset, jotka ajavat tasa-arvoa mustien ja valkoisten välille, eivät piittaa siitä tai jopa vastustavat sitä, kun kyseessä ovat seksuaalivähemmistöt vs. heterot. Esimerkiksi eräs ystäväni, jolla on afrikkalainen poikaystävä, sanoi, että asia ei häntä kauheasti kiinnosta. Mitä, jos mustat eivät saisi mennä naimisiin (kuten aikoinaan)? Heillähän voisi olla oma systeemi, että sen parisuhteen saa kuitenkin rekisteröidä? Kuulostaako reilulta?


Jos joku nyt ajattelee, ettei homoutta voi verrata ihonväriin, niin kyllä voi. Ohessa vastakommenttini muutamaan tyypilliseen homoutta itsessään vastutavaan idiotismiin.

"Jumala ei luonut Adamia ja Steveä." 
Loipas. Hän loi koko maailman ja meidät kaikki. Myös jokaisen homon, lesbo, bissen, transsukupuolisen ja jotain-siltä-väliltä. Turha tulla selittämään, että kaikki muu erilaisuus (=normista poikkeavuus) on kyllä Jumalan luomaa, mutta seksuaalinen suuntautuminen oma valinta.

"Mutta koska Adam ja Eva olivat mies ja nainen, se tarkoittaa, ettei Jumala tarkoittanut ihmisiä homoiksi."
Eikä vammaisiksi, sokeiksi, kuuroiksi tai lyhytkasvuisiksi? Koska Adam ja Eva eivät olleet niitäkään?

"Okei, en tuomitse sitä, että joku on homo, vaan sen, että hän valitsee toteuttaa saman sukupuolen välisiä suhteita."
Eli tuomitset sen, että joku valitsee olla sen ihmisen kanssa jota rakastaa, eikä pakota itseään olemaan väkisin sellaisen kanssa joka kiinnostaa häntä yhtä vähän kuin homosuhde umpiheteroa.

"Homous on luonnotonta." 
Eikä ole. Luonnossa esiintyy paljon homoutta, eri eläinlajeissa. Eläimet eivät käy tappamassa homostelevia lajitovereitaan. Niillä on parempaakin tekemistä.http://nyt.fi/a1305840516590Voinpa nyt sitten samalla mainita, että jos joku ei sitä vielä tiedä tai arvaa, niin enpä itsekään ole hetero, vaikken vuosiin ole muissa kuin heterosuhteissa ollutkaan. (Jälkimmäinen ei ole valinta, olen toiminut ihan sen mukaan, mitä mieli tekee.) Tässä siis kommenttini vielä niille, jotka kammoavat sitä, että uuden lain myötä ne homot saisivat myös adoptoida lapsia. Hei, te siellä: minä en ole hetero, minulla ei ole miestä, ja minulla on jo lapsi. Uuden lain estäminen ei estä homoja olemasta vanhempia; laki yksinkertaisesti asettaisi sateenkaarivanhemmat tasa-arvoiseen asemaan muiden kanssa. Myös adoption suhteen.

Sanon tämän nyt näin julkisesti ihan jo sen kunniaksi, että on mahdollista olla kristitty ja ei-hetero. Jumalaan / Kristukseen uskominen ei edellytä homovastaisuutta, eikä (siviili!)avioliiton pitämistä vain heteroille pyhitettynä. Minä uskon, että rakkaus on pyhää.


Lue myös nämä: 
Uusi Suomi: Yksi Päivi Räsäsen lause maksaa kirkolle 800 000€
Yle: Näissä maissa samaa sukupuolta olevat voivat avioitua - liittyykö Suomi joukkoon?

Muokkaus. Ja tämä:
Lilja Tamminen: Asiantuntijalausunto homoliitoista eduskunnalle on epätieteellistä puppua

3 kommenttia:

 1. Aamen.

  Ei minulla muuta. Loistava teksti ja erittäin asiaa. Minä melkein itkin, kun kuulin aamulla uutiset. Tasa-arvoinen Suomi kunniaan! Paskaa sanon minä. Harkitsin kirjoittavani samasta aiheesta, mutta veit sanat suustani. Eniten kiukuttaa tässä juurikin nuo uskonto perusteet - en vaan voi ymmärtää, miten joku voi uskoa Jumalaan ja uskoa, että Jumala olisi tehnyt virheen luodessaan homot. Eikös siinä tapauksessa tavallaan unohda uskonsakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... mihin ihme Jumalaan sitä silloin uskoo? Vaikea on käsittää.

   Kiitos todella paljon kommentista!

   Poista
 2. Joo, en voi kans kä-sit-tää miten vaikeaa voi olla että tällainen laki menee läpi Suomessa. Ei ole edes mitään sanottavaa, ei vaan voi ymmärtää.

  VastaaPoista