lauantai 8. helmikuuta 2014

Shamppanjaa ja luomukarkkeja

Kirjoitin eilen Projekti Eikoskaan -sarjaan osan ruokaresepteistä. Siitä tuli inhorealistinen kauhukertomus väsyneen yksinhuoltajan selviytymiskeinoista, kun ei jaksa laittaa kahta ruokaa päivässä. Illallisen korvikkeita olisin dokumentoinut, mutta ne olivat niin säälittäviä ja kokonaisuus - siis se teksti - niin ankea, että päätin, etten halua tuhlataa piristävää kuningasideaani (enkä teidän aikaanne) sellaiseen.

Sen sijaan teen tämän postauksen, joka on alkuperäisestä listasta puuttunut rengas. Ruokapostaus odottakoon antoisampaa hetkeä.


Projekti Eikoskaan: LIFESTYLE

 

Vuosi sitten, kun oli ankeaa, tein ystäväni kanssa onnellisuusreseptin. Se oli pitkä lista, mutta kuuluu tiivistetysti näin: tee asioita, jotka piristävät sinua. Miksipä en siis tekisi niin nytkin, kun on ollut väsymystä, ankeutta ja sen sellaista? Ei siis tällä kertaa listaa, vaan suoraan käytäntöön: piristäviä asioita.

Hyvänä avauksena toimi tämänpäiväinen afrobeibi-miitti (siis kaveriporukan tapaaminen, suom.huom.). Nyt on meneillään sen jatkot. Alla niihin johtaneen WhatsApp -keskustelun pätkä:

Kaveri vasemmalla,
Minä oikealla! :D

Ottaisitko kanssani shamppanjaa? Mä muistin myös et mulla on minipullo 
[valokuva pullosta]

Hei mahtava idea, just aattelin etten kehtaa yksin juoda!

No nyt juodaan yhdessä!
 
Oota haen sen. W ei oo tosin viel nukahtanu. Se on ihan ylikierroksilla
 
Se on varmaan ihan väsy! 
Toivottavasti sammuu.

Mul menee viel hetki W huutaaa 

Ei hätää :D
No ni haen viinin. Joitko jo omas :'(
 
En juonu, tossa se odottaa lasissa.
Huom vaatetus on mulla puutteellinen mutta mielikuva mekosta 
toimikoon tässä tilanteessa  
 
No sama täällä. Oota avaan pullon
No ni!!!
En saa kuvattuu mut lasis on
 
Jeee!
Kippis!!!
 
 Kippis
Kilistin puhelimen kans
Mmm nam
 
Ihanaa



Toisin sanoen: Nautin iltapalaksi minipullosta aitoa shamppanjaa, seuranani ystävä WhatsAppin kautta! Me mm. kuvailimme toisillemme juomien makuja ("kuiva, hieman kirpeä" - "hieman hapokasta, kirpsakkaa ja semimakeaa"). Ruokapuolena samaisen ystävän tekemä muffinssi, toisen leipomaa mangopiirakkaa sekä Punnitse&Säästä -luomukarkkeja! Vilja- ja maitoallergikon elämän ei tarvitse olla kurjaa. Shamppanja sitäpaitsi oli mamalahja sukulaisilta saatuani lapsen. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia sen yh-arjen piristykseksi.

Life is what you make of it!

Kuva tulee kohta.



4 kommenttia: