maanantai 20. huhtikuuta 2015

Perstuntumalta

Facebookissa vallitsee kahtiajako. Enemmistö on masentunut ja huolissaan, sitten on tämä toinen, pienempi ryhmä, joka yrittää tsempata. "Eihän hallitusta ole vielä edes muodostettu." "Ei kannata suhtautua niin vakavasti." "Älä nyt vielä maalaile piruja seinille."

Ohessa tukisanalista, johon pohjaan alempana esittämäni seikat:

- konservatiivihallitus
- vasemmisto ennennäkemättömässä vähemmistössä
- j*tky vol. 2.
- persujen maahanmuuttopoliittinen ohjelma
- keskusta + persut -kombon suvaitsevaisuustaso (en ole varma, voiko tässä yhteydessä s-sanaa edes käyttää)
--> tulevan hallituksen arvopohja

Kuka haluaa lisätä oman osansa listaan?


Pidätän itselläni oikeuden suhtautua asiaan intensiivisesti.

Ja haluan tässä sanoa, että minä aivan, täysin vakavissani alan nyt miettiä, että katson miltä tilanne nyt seuraavien neljän vuoden aikana näyttää, ja ellei ennuste ensi vaalien alla ole hyvin päinvastainen kuin mitä nyt kävi, alan miettiä, mihin maahan meidän kannattaisi Watsonin kanssa täältä muuttaa.

Joo, olen vakavissani, ja mielelläni annan tarkempiakin perusteluja jos joku asiallisesti niitä kysyy.


Enpä ikinä olisi uskonut olevani tällaisissa tunnelmissa sen jälkeen, kun puolueeni saa 5 lisäpaikkaa ja "molemmat" ehdokkaani (se jota äänestin ja se jota olisin äänestänyt jos olisin voinut) menivät läpi.


t. nimim. Ahdistaa

8 kommenttia:

 1. "Ei lopu elämä" sanoi maahanmuuttaja selvällä suomen kielellä vaalituloksen kuultuaan. Aamulla maahanmuuttaja lähti töihin, kantasuomalainen peitti auringon verhoilla ja jäi sänkyyn makaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin teki mieli jäädä sänkyyn täksi päiväksi.

   Poista
 2. Eipä tuo jytkyttely täälläkin hyvältä tuntunut, mutta silti yritän tsempata, koska minusta tapahtui myös kaksi hyvää asiaa. Ikäänkuin vastapainona pahalle. Kaksi maahanmuuttajaa (tai toinen siis varmistuu ke) ensikertaa hallituksessa ja vihreiden voitto. Siellä on siis ihmisyyden ja ihmisarvon puolustajiakin.
  Ymmärrän pettymyksen ja ajatukset muutosta, mutta mikä se parempi paikka olisi? Mikä siellä olisi paremmin? Ja mikä taas ei? Näitä minä olen pohtinut myös paljon.
  Persuista huolimatta, nyt me ollaan täällä ja yritetään omalta osaltamme lisätä suvaitsevaisuutta täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on tosi hyvä kysymys, että mikä se olisi. Aika monessa Euroopan maassa ei ole sen parempi tällä hetkellä, ja muualla sitten taas ihan muut ongelmat. Mun ajatuksissa se paikka on aina Ghana, vaikka siihen liittyy ihan toisenlaisia isoja ongelmakohtia, joiden takia en asu siellä esim nyt.

   Mutta jos yleinen ilmapiiri käy liian ahdistavaksi niin sitten etsitään niitä vaihtoehtoja. Onneksi suomalainen opettajan tutkinto on kova sana muuallakin.

   Poista
  2. Just puhuttiin tästä täälläkin tänään. Todettiin, että ollaan kyllä siinä onnekkaassa asemassa, että voimme leikitellä ajatuksella muutosta. Kaikilla ei sitä(kään) mahdollisuutta ole.
   Siinä määrin pessimistinen olen, että kovin suvaitsevaisia maita ei taida ihan helpolla löytyä mistään enään. Etelä-Afrikastakin kantautui rasismiuutisia.
   Niin ja joskus muutto eri paikkakunnallekin voi olla iso juttu. ;)

   Poista
  3. Joo no jos paremman ilmapiirin perässä vaihtaa paikkaa Suomen sisällä niin Hki taitaa olla ainoa mihin kannattaa muuttaa :P surullista sinänsä...

   Etelä-Afrikkahan on aivan kaamean rasistinen edelleen (tuttu asui siellä vuoden, hurjalta kuulosti). Ja eihän esim. Ghana todellakaan ole mikään SUVAITSEVAINEN maa, vaikka ei varsinaista rasismiongelmaa olekaan. Jos muuttaisi, pitäisi sitten punnita kunkin vaihtoehdon kohdalla, että mitä painaa sen paikan huonot ja hyvät puolet verrattuna Suomen erilaisiin huonoihin ja hyviin.

   Poista
 3. http://www.lily.fi/blogit/mun-elama-milloin-siita-tuli-nain-ihana/revitaan-tasta-huumoria

  VastaaPoista