keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Tämän ajan natsit ja se käyttämättä jätetty ääni

30-luvun Saksassa natsit saivat valta-aseman voitettuaan vaalit laillisen äänestyksen tuloksena.
Lopputuloksen me kaikki tiedämme.

Nykyään tuntuu käsittämättömältä ajatella, että natsit äänestettiin vaalivoittoon. Kuka nyt sellaista tekisi? On kuitenkin erittäin tärkeää myöntää, että se tosiaan tapahtui, ja miettiä, miten se oli mahdollista.

Äänestystulokseen vaikuttaa kaksi asiaa.
1) mitä puoluetta ne äänestävät, jotka äänestävät
2) millaisten arvojen puolustajat jättävät äänestämättä. 

Jokainen tässä esimerkkitapauksessa natseja vastaan käyttämättä jätetty ääni antaa voittajapuolueelle, tässä esimerkkitapauksessa siis natsipuolueelle, suuremman prosentin annetuista äänistä. 


Suomella on kaksi ongelmaa:
1) ihmiset, jotka kuvittelevat, että ratkaisu ongelmiin on jonkin ihmisryhmän syyttely, syrjintä ja yksinkertaisesti vihaaminen, ja äänestävät tämän mukaan. Näiden ihmisten päitä on tässä vaiheessa todella vaikea kääntää. He ovat niitä, jotka sitten myöhemmin selittelevät, etteivät mitenkään olisi voineet aavistaa, mitä seuraisi siitä, kun he tekivät äänestyspäätöksensä hyvässä uskossa. 
2) ihmiset, jotka ovat vihapuhetta, rasismia ja syrjintää vastaan, mutta eivät äänestä. Tiedän paljon humaaneja, fiksuja ihmisiä, jotka jättävät äänensä käyttämättä, koska kuvittelevat "ettei se mitään vaikuta" tai haluavat, anteeksi vain, keskittyä puunhalailuun.

Jälkimmäinen ihmisryhmä kasvattaa syrjintään ja syyttelyyn nojaavien puolueiden (joiden kannattajat ovat erittäin aktiivisia) osuutta äänistä.

Äänestämättä jättäminen ei ole pelkästään vaikuttamisen mahdollisuuden skippaamista. Eikä se missään nimessä ole "ihan sama".
Se on luovutusvoitto rasimiin, syrjintään ja vihapuheeseen toimintansa perustaville puolueille. 


Maahanmuuttajat ja seksuaalivähemmistöt ovat tämän ajan juutalaisia. Äänestätkö sinä tämän ajan natseja vastaan?

3 kommenttia:

 1. Minulla tuli tänä vuonna ihan oikea huoli näin vaalien alla. Tein siitä alustavia merkintöjä ensin eriteltyäni Perussuomalaisten vaalilehteä ja Maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Henkilökohtaiset pohdinnat tulin kuitenkin sensuroineeksi tekstistäni pois jo samana iltana, en ole vieläkään ihan varma miksi.

  Olen esittänyt tämän lainauksen ennenkin. Maahanmuuttopolitiikassa on tietenkin kyse muustakin, mutta myös tästä.

  "We must be entirely clear about this: the history of people is littered with attempts to legislate against love or marriage across class, caste, and race. But there is no scientific basis or genetic rationale for love. There is only the grace of God. There is no scientific justification for prejudice and discrimination, ever. And nor is there any moral justification. Nazi Germany and apartheid South Africa, among others, attest to these facts."
  – Desmond Tutu

  http://www.theguardian.com/world/2014/feb/23/desmond-tutu-condemns-uganda-proposed-anti-gay-law

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans kova huoli.

  Itku tuli silmään kun luin tota Tutu-sitaattia :D Oon niin herkkis.

  VastaaPoista